Vi kan nu erbjuda ett fint härproducerat kvalitetskött från egen uppfödning. Nötköttet finns till försäljning i Grepstad Gårdsbutik, mellan Östervarv och Sjökumla.

Djurbesättning

Våra djur på Sjökumla Lantbruk går i lösdrift vintertid och ute i hagarna sommartid. Vår besättning består av ca 80 djur. De kommer från vår egen gård och från Wågbrants mjölkkobesättning i Skeppsås, där vet vi att djuren får den bästa tänkbara starten i livet.
Dikorna föder sina kalvar på våren och under sommaren går de tillsammans i våra hagar och betesmarker. På hösten tas de hem till stallarna där de får vara under vintern.

Våra stallar och hagar

Alla djur vistas vintertid i vår ladugård. De är uppdelade i grupper och går i lösdrift. Djuren får ren och torr halm varje dag och de går på s.k. djupströbädd. Största delen av våra dikor kalvar inomhus mellan mars och maj. De går i stallet tillsammans med flertalet andra kor och kalvar. När sommaren kommer släpps djuren ut på bete och hagmark. Korna fortsätter att gå med sin kalv under sommaren.

Vårt eget foder

Djuren har fri tillgång till foder, vatten och saltsten med mineraler året runt. Fodret består huvudsakligen av vårt eget ensilage. Vi utfodrar också med havrekross som även det produceras på gården. Under stallperioden får djuren även potatis som odlas av Paulssons lantbruk, en granngård i Sjökumla. Vi vet vad våra djur har ätit och vad de mår bra av.Daniel Räms - Årets kock 2013

Daniel har besökt oss och tillagat råvaror från Sjökumla Kött.


Tillbaka

© SJÖKUMLA LANTBRUK | Adress: Sjökumla Herrgård, 591 92 Motala | Telefon: 070-55 55 173